Jordi Cots

Sempre molt més lluny

16 de desembre de 2016
Sense categoria
0 comentaris

Marta Planas, avui hauria fet 51 anys

I avui de ben segur faria costat a la seva bona amiga Carme Forcadell

Avui 16 de desembre la Marta Planas (1965-2013) hauria fet 51 anys. Les persones amb qui va compartir els moments de la seva vida, començant per la seva família, però també bones amistats forjades durant la seva joventut així com d’altres forjades durant el seu compromís polític ERC, principalment al Vallès Oriental però també a l’Assemblea de Dones, voldríem poder compartir amb ella el seu aniversari.

La data del seu aniversari en els darrers anys coincideix amb dates significades, ja sigui el 2012 per temes vitals com la lluita contra el càncer, o aquest 2016 pel xoc institucional pel procés democràtic de recuperació de la sobirania.

L’any 2012, el darrer que va poder celebrar, va coincidir amb la Marató de TV3 per recollir fons per la investigació contra el càncer. La maleïda malaltia que va patir durant casi 3 anys, i que finalment no va poder superar. Ella, tot i saber que no se’n podria beneficiar, va viure la jornada amb una gran emoció, convençuda amb la generositat que la caracteritzava, que la recerca podria ajudar a moltes altres persones a superar-la.

Enguany coincideix amb una data també ben singular. La data on la seva bona amiga i companya en el seu moment de l’Assemblea de Dones d’ERC, l’actual presidenta del Parlament de Catalunya, la Carme Forcadell, està citada a les 9 del matí per a declarar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, imputada només pel fet de permetre el debat democràtic sobre les conclusions de la comissió del procés constituent en seu parlamentària.

Ambdues eren bones amigues, i des que va saber la malaltia contra la que lluitava, s’interessava pel seu estat, periòdicament parlaven, l’animava i l’encoratjava. La darrera trucada va ser el dia abans de la seva mort. Ambdues coincidien com a dones senzilles però amb fortes conviccions, d’aquelles persones que  no s’arronsen davant les adversitats, compromeses amb el país i la justícia social. O com va definir anys abans una poetessa ben compromesa: unes dones tres voltes rebels.

I avui 16 de desembre de 2016 la Marta estaria indignada i de ben segur li faria costat.

 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.