PEDRA A LA MÀ

El bloc dels jocs mancala - Jordi Climent

Món aualé & awale.info innovem gaudint dels ancestrals jocs mancala al 1r Festival DAU Barcelona

En el marc del DAU Barcelona 1r FESTIVAL DE JOCS DE TAULA de Barcelona el dissabte 15 de desembre de 2012, com a especialistes en jocs mancala, Awale.info i Món aualé hem explicat als assistents les regles d’alguns dels jocs mancala amb demostracions pràctiques. El Festival DAU és una alternativa per passar el temps amb la família i els amics.

La nostra tasca com a especialistes ha permès a les persones que s’acostaven per jugar a l’aualé i a altres jocs mancala a tenir noves experiències. Perdien la por en arriscar-se a conèixer altres maneres de jugar poc conegudes entre la nostra societat, a la vegada que els suposava un repte personal.

El joc estrella que hem ensenyat a jugar ha estat, evidentment, l’aualé (anomenat amb diversos noms com ayò, awoaley, wari, wori,…) un dels jocs mancala més coneguts entre nosaltres. Algunes de les persones que s’acostaven al nostre estand d’exposició i demostració ja coneixien el joc aualé però no recordaven com es jugava. Altres persones no n’havien sentit a parlar mai i en aprendre a jugar-hi, en pocs minuts, quedaven fascinades per l’atracció del joc. De seguida entenien la dinàmica dels moviments de sembra i captura. Alguns jugadors ja mostraven la seva pròpia estratègia per realitzar les captures de les llavors. Al llarg de la jornada del dissabte també hem ensenyat a jugar a jocs mancala com el Jodu, el Sokusowó, el JekinJe, l’Ohojitxi, l’Odú,.. que van tenir molt bona acollida entre els assistents al Festival.

El 1r Festival Dau Barcelona ha estat una gran festa !! No us oblideu, jugar cada dia ens fa una mica més feliços !!

 



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de articles - jocs mancala per jordicliment | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent