Awale.info i Món aualé anirem al DAU BARCELONA 1r FESTIVAL DE JOCS DE TAULA

Awale.info i Món aualé anirem al 1r FESTIVAL DE JOCS DE TAULA de Barcelona el proper dissabte 15 de desembre de 2012. Si veniu, us explicarem les regles d’alguns dels jocs mancala amb demostracions pràctiques. Dau Barcelona és una gran festa de la creativitat en els jocs de taula. El festival de jocs de taula Dau Barcelona està organitzat per l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, mitjançant la Direcció de Creativitat i Innovació. El comissari és Oriol Comas i Coma.

El joc estrella que ensenyarem a jugar serà, evidentment, l’aualé, joc tradicional mancala de l’Àfrica occidental i ben conegut entre nosaltres, anomenat amb diferents noms com per exemple: alé, ayo, awalé, awaleté, awelé, (a)woaley, oware, wari, woli, wolo… jugat tradicionalment, a més, a les Antilles i al continent americà com a resultat del tràfic d’esclaus que provenia d’aquesta zona africana. La majoria dels jocs mancala que us ensenyarem han estat recopilats durant un viatge que vàrem fer fa pocs anys en terres dels ioruba a Nigèria, a l’Àfrica occidental. També podreu veure una mostra de diferents taulers de joc mancala que durem expressament i en exclusiva per al 1r Festival de Jocs de Taula de Barcelona.

Així doncs, no us perdeu aquesta gran ocasió. Les persones que us acosteu al nostre estand d’exposició i demostració, podreu jugar i aprendre, en pocs minuts, diferents jocs mancala. De seguida entendreu la dinàmica dels moviments de sembra i captura. Durant tot el dissabte (de les 9 del matí a les 9 del vespre) podreu jugar a l’aualé i a altres jocs mancala com el Jodu, el Sokusowo, l’Odu, o el JekinJe. I si coneixeu algun joc mancala que volgueu compartir amb nosaltres, no dubteu en acostar-vos i ens posarem a jugar plegats!!

 

Un pensament a “Awale.info i Món aualé anirem al DAU BARCELONA 1r FESTIVAL DE JOCS DE TAULA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *