Jugant al Sungka entre la runa a Filipines

Dues setmanes després de patir el súper tifó Haiyan, a Tacloban (la ciutat més afectada de Filipines pel desastre natural que es troba encara en ruïnes) uns nens juguen al joc Sungka.
A la imatge, els nens estan jugant al joc Sungka en l’únic espai d’aquesta casa (bany) destruïda per la tempesta, que també serveix com un refugi quan sigui necessari. El joc Sungka és similar a altres jocs mancala d’Àsia com el Dakon o el Congklak.

© Fotografia: Erik de Castro / Reuters. mirades.ara.cat

La revista Món aualé al Museu d’Art Africà de Belgrad

L’edició especial en paper de la revista digital Món aualé ha arribat al Muzej africke umetnosti / The Museum of African Art de Belgrad, a Sèrbia.
Ivana Vojt, comissària i autora del catàleg de la premiada exposició Mankala, misaona igra (Mancala, joc de pensament) del Museu d’Art Africà de Belgrad, a Sèrbia, ha rebut 7 números de la revista Món aualé, editats fins a l’actualitat, per a “enriquir la nostra biblioteca perquè altres investigadors la puguin llegir i utilitzar”, tal i com ens ha comentat.En el darrer número de Món aualé (núm.7) vam entrevistar a Ivana Vojt. En aquesta conversa ens explicava què va suposar per ella haver rebut el Premi Projecte de l’Any del Comitè Nacional de Sèrbia de l’ICOM, organització internacional de museus i de professionals dels museus fundada dins de la UNESCO. També ens va explicar quin és el secret per reunir la magnifica col·lecció de taulers mancala i altres objectes relacionats de l’exposició “Mancala, joc de pensament”, que es pot visitar ara en format virtual. Aquesta exposició va obrir el 27 de desembre de 2012 i estava programada finalitzar el 10 de juliol de 2013. Degut a l’èxit de visites es va prorrogar fins el 6 d’octubre passat.