Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

2 de març de 2007
1 comentari

ZP: l’art de quedar bé

El president del govern ha tingut el detall de fer-nos una curta visita. Es tractava d’oferir algun tipus de resposta a la greu problemàtica que en matèria d’infraestructures pateix Catalunya de fa anys i anys, especialment l’aeroport del Prat i les línies de rodalies de RENFE. La seva intervenció ha consistit en un conjunt de llocs comuns, sense concretar res de res: l’aeroport tindrà projecció internacional… i dels trens em sembla que no ha dit ni mu, però amb un somriure, això sí.

Sempre he admirat d’aquest home la seva habilitat per quedar bé amb tothom. Durant molt de temps ha governat amb una recepta infal.lible, combinant una bona predisposició a encarar-se amb els problemes (el talante), promeses a tort i a dret, i una evident bona sort o "potra", si voleu.

Però les fórmules màgiques no duren tota la vida, i al senyor ZP ja fa temps que se li veu el llautó. El talante ja només és una rialla estúpida, les promeses incomplertes s’amunteguen al seu despatx i la sort no dura tota la vida.

Volia solucionar els dos grans problemes territorials que l’estat espanyol té plantejats de fa dos segles, i no se’n sortirà. No valen els jocs de mans davant de segons què. Els "trileros" estan molt mal vistos quan se’ls veu la trampa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!