Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

26 de novembre de 2008
1 comentari

Universitats: avui (tampoc) hi ha classe

Tornen les mogudes a diverses universitats dels Països Catalans, com en els vells temps: sindicats estudiantils (sic) minoritaris o, en tot cas, no prou representatius es permeten per la via dels fets interrompre la ja de per sí lànguida vida acadèmica amb assemblees i tancades a les dependències. Avui (tampoc) hi haurà classe.

Es pot estar a favor o en contra de l’anomenat Pla Bolonya, però sí s’està en contra cal informar-se primer. Sospito que els “estudiants” que aquests dies tiren de pancarta i sac de dormir a les facultats no acaben de saber massa bé perquè es mobilitzen. Em remeto a algunes entrevistes escoltades en informatius televisius i llegides en articles periodístics on la idea de fons que plana és que “Bolonya” és una mena de comodí del pòquer de la protesta post-adolescent.

De manera que, en la meva opinió, estan errant el tir en el fons (no saben ben bé què és i què no és Bolonya per posicionar-s’hi en contra) i en la forma (aquest tipus de mobilitzacions, com tothom sap, s’esllengueixen en pocs dies). Mentrestant, les nostres universitats van fent la viu-viu a l’espera d’una reforma seriosa que les transformi en els autèntics motors de coneixement, recerca i formació que la societat demanda de fa dècades.

  1. Fes l’esforç i acosta’t a una d’aquestes facultats ocupades, entra als debats, posa l’orella a les xerrades i assebenta’t allà de què és Bolonya de veritat, que pel que sembla no ho tens massa clar.

    Abans de fer tot això, calla…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!