Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

28 de març de 2007
0 comentaris

Un rot de calçotada

Des de la formació del nou govern d’Entesa (el segon tripartit per als seus enemics), s’ha acusat a Esquerra d’observar un exagerat silenci o bé una actitud excessivament prudent davant de les noves males notícies procedents de Madrid (laminacions competencials, mals auguris per l’Estatutet, etc.).

Doncs bé, amb l’oportunitat que el caracteritza, el partit ha plantejat el què ja tots coneixem: una mena de farol de pòquer a Convergència, cent dies després de formar-se govern i a dos mesos d’unes eleccions municipals. D’això se’n diu sortir amb un ciri trencat. Una qüestió tant trascendental i delicada com la independència de Catalunya, la raó de ser d’Esquerra i la il·lusió de tants i tants catalans, ha estat tractada literalment com un rot de calçotada. No fa falta dir que tot l’enrenou no ens portarà enlloc, com no sigui revolcar-nos una mica més en la mediocritat de la Catalunya postpujolista.

Esquerra no pot estar alhora a dins i a fora el ball: si vol participar al govern de Catalunya, que ho faci sabent el pa que s’hi dóna (millor dit, el pa que no ens donen o que ens regategen), és a dir, compartint el poder amb un partit amb massa línia directa amb Madrid i administrant un estatutet amb futur incert. La participació institucional és perfectament compatible amb la lleialtat als seus objectius últims, la independència del país, però que ho sigui amb serietat, amb tacte i allunyant-se d’episodis com els viscuts aquest cap de setmana, pensats només per posar en un compromís a Conveniència i Unció (que no els enganyaran tan fàcilment; porten molta mili) i per tenir una mica controlat a Joan Carretero, que cada dia guanya punts.

Molts estan desitjant que Catalunya es converteixi en un gran parc temàtic del despropòsit. Caldrà per una vegada donar la raó al president Tarradellas (polític diametralment oposat a la meva manera de pensar): sobretot, no fer el ridícul.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!