Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

17 de febrer de 2009
0 comentaris

Tripartit, aquest desconegut

Una enquesta del Centre d’Estudis d’Opinió ha donat uns resultats sorprenents sobre el grau de notorietat de l’actual govern i dels seus components. A la pregunta “Em podria dir quin o quins partits formen l’actual govern de la Generalitat de Catalunya?” el 50,7% contesta “No sap, no contesta”. Quan se’ls pregunta específicament per quins partits formen el govern, el 9,5% contesta que CiU i l’1,3% que PP.

Repeteixo, sorprenent. Però tan mal informada està la gent? O és que és tonta? Després de sis anys de govern d’esquerres, d’enfrontaments entre els partits que el formen, després de Bracons, la MAT i el Quart Cinturó, després dels maltractaments de Les Corts i les estaques del Segre, després de les maragallades d’un i altre germà, després de Perpinyà, tot convenientment amplificat i distorsionat pels mitjans de comunicació, amics i enemics, d’aquí i d’allà, després de tot això, resulta que la meitat de la població no sap en quines mans està la cosa pública catalana.

Curioses també són les repostes sobre Convergència i el PP. Després de tant de temps donant la tabarra Artur Mas, dient que ell va guanyar les eleccions i li correspondria de ser president, surt casi un 10 per cent de gent convençuda del contrari: que ell governa havent guanyat (o no) les eleccions. I la dada de l’1,3% de gent que pensa que a Catalunya governa el PP és per posar-la al petit museu del surrealisme polític.

Ni Polònia, amb un share considerable, ha aconseguit que la meitat de la població tingui un mínim de cultura institucional. Així els va. I així ens va també a l’altra meitat, que sí que ho sabem.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!