Ja tenim un teatre de 700 localitats, a afegir a l’oferta del Metropol (magnífic espai de l’arquitecte Jujol, però poc acollidor) i del Camp de Mart (a l’aire lliure i de seients definitivament incòmodes), sense oblidar les sales de petit format (Trono, El Magatzem i alguna altra) de meritòria activitat. I a afegir també, i que no se’ns enfadin ni aquí ni a 14 quilòmetres, a la potent oferta reusenca (Fortuny, Bartrina…) d’una ciutat d’envejable trajectòria en aquest aspecte. Ja que esmento la rivalitat entre les dues ciutats, m’he entretingut a mirar els comentaris d’un digital sobre la inauguració del Teatre Tarragona i fa caure la cara de vergonya llegir-los. La cultura del campanaret, aquesta sí que funciona a tot gas, aquí i allà.
El Teatre Tarragona havia estat cinema, quan el centre de la ciutat estava ple de sales dedicades al setè art, però és que també funcionava com a sala d’actes. Em sembla recordar haver assistit a un míting d’Unió Democràtica de Catalunya de les primeres eleccions. Hi va parlar l’avui oblidat Joaquín Ruiz-Giménez (“sor intrépida“), que patiria una sonora derrota als comicis, totalment injusta crec jo. Però m’estic apartant del tema.
Llarga vida al Teatre Tarragona. Ara toca omplir-lo d’obres de primer nivell i d’actes d’interès. De moment, divendres s’hi celebrarà la 62a Nit de Santa Llúcia, la Festa de les Lletres Catalanes. Endavant les atxes.
[Apunt en memòria de la companya Maribel, que avui ens ha deixat per sempre]
Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!