Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

6 d'octubre de 2011
2 comentaris

Sant Steve

Amb motiu de la mort de Steve Jobs, el fundador d’Apple, s’ha desfermat un fenomen cada vegada més habitual en el món d’avui. Em refereixo a aquesta mena d’idolatria que porta tanta gent a expressar, per tots els mitjans possibles, sentiments de pena, d’agraïment o de record per la desaparició d’un personatge. Especialment si aquest personatge és de l’àmbit musical, cinematogràfic, esportiu o del món diguem-ne tecnològic, com el cas que avui ens ocupa.

Quan he vist les imatges televisives de diferents botigues de la companyia de la poma arreu del món, amb gent dipositant rams de flors, espelmes, missatges… no he pogut evitar fer la comparació amb altres formes de religiositat molt més tradicional (imatges, flors, ciris, llàgrimes, oracions…), ignorades, menyspreades, vituperades, a vegades fins l’insult, per amplis sectors de la societat. Quan el fenomen és modern, cosmopolita o tecnològic, llavors està ben vist, i avui hem pogut contemplar urbanites barcelonins, amb les seves ulleres de pasta i bosses de costat, dipositant el seu post-it dedicat a la memòria de Jobs (segurament redactat en anglès) com abans (i ara també) les nostres tietes posaven una llàntia a la Mare de Déu de Montserrat.

Dit això, lamento la mort de Steve Jobs pel que té de desaparició d’algú de qui tots plegats hem d’aprendre molt: treball, imaginació, innovació, visió de futur… Com he sentit dir, el responsable de la tercera poma més transcendental de la història de la humanitat, després d’Adam i Eva i de Newton.

  1. Està ben vist ara, però no pas durant els anys 80 i 90. Perque de menyspreu per utilitzar un Mac a casa era el més habitual. Ni porto ulleres de pasta ni bosses al costat, ni he dipositat cap espelma, ni he escrit cap post en anglès. I som una bona colla.
    A casa ens ha facilitat la feina i el goig de poder treballar sense l’ajut de cap informàtic. Sempre pensant en l’usuari.
    Tothom s’enganxa al carro quan li interessa.
     

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!