Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

17 de juny de 2007
2 comentaris

Sang a Barcelona, a les cinc de la tarda

Avui la gran notícia no és que el Barça guanyarà la Lliga (si la cort celestial ho vol, per molt que digui l’entrenador), sinó la reaparició en el món taurí d’un tal José Tomás, a la Monumental de Barcelona. Almenys és una gran notícia per La Vanguardia, que ho eleva a portada, contribuint així a que consideri la possibilitat de no comprar-la mai més. En pàgines interiors es torna a parlar de tan magne esdeveniment, amb articles dels turiferaris de plantilla (dit sigui de passada, que ridículs que són els escrits a favor dels toros).

Ho sento, el que diré ja ho ha dit tothom, però jo també necessito fer-ho. Sembla mentida que al segle XXI, a l’Europa dita civilitzada, encara s’organitzin i autoritzin espectacles on se sotmet a animals a cruels tortures fins a la mort. Sembla mentida que també es facin a Barcelona, contribuint així a la vinculació de la ciutat a un imaginari "espanyol".

Cal abolir definitivament del nostre país aquestes carnisseries. Canàries ja ho va fer; perquè nosaltres encara no? Tenim l’opinió pública favorable i l’Europa civilitzada i sensible ens faria costat.

(addenda: em nego a classificar aquest post en l’apartat "cultura", perquè els innegables elements culturals o populars que té aquesta festa no compensen, ni de bon tros, la barbàrie que s’hi perpetra)

  1. Estic totalment d’acord amb tu, es una vergonya que al segle XXI es segueixi fent un espectacle sanguinari, sàdic i anacrònic com aquest, que potser al segle IXX tenia algún sentit, però ara es repugnant. 

  2. En el nostre país no volem i no ens agraden aquests espectacles de tortura i sng propis no del segle XIX sinó del circ romà.

    Peró us heu parat a pensar perquè ens els impossen, i perquè la Vanguardia en fa portada? La resposta és molt senzilla: doncs perquè agradan a Espanya. I nosaltres (Catalunya) no ha de tenir res, repeteixo RES que la faci diferent de les altres regions d’Espanya. Sí, entre en el plan del CAFE PARA TODOS.

    I heu llegit bé, he escrit "regions". Per ells som regions. Em nego rotundament a ferls’hi el joc i parlar de COMUNIDADES AUTÓNOMAS. No vull que em prenguin el pel. Sino digueu-me AUTÒNOMS EN QUÈ? Feu llista…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!