Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

13 de novembre de 2012
2 comentaris

Remocions, debats i somnis

LA CRÒNICA

El magnífic castell de Masricart de la Canonja (en realitat un gran mas, però sembla un castell) ha estat l’escenari de la xerrada del cap de llista de Solidaritat Albert Pereira. Una trentena d’assistents, xifra notable si tenim en compte la premura amb què es va convocar l’acte, el temps més aviat fred i humid i la saturació d’actes electorals. Presenta la Cel Font, també candidata, que recorda la vinculació que té amb el municipi, bàsicament per raons professionals. Perquè la Canonja és un municipi, el més modern de Catalunya, que va accedir a la independència (la paraula tabú per segons qui) fa ben poc. Adivineu qui va remoure els obstacles jurídics perquè això fos una realitat: un tal Albert Pereira, en la seva condició de director general d’Administració Local.

De bon matí, Pereira se les ha tingut amb la resta de caps de llista al debat de TV3, que en el moment de l’acte de la Canonja encara no s’ha emès. Tinc l’humor d’escoltar-lo sencer, fins a les tantes de la matinada. Hi participen els partits parlamentaris Ciutadans (un individu amb pinta de militar), Iniciativa (la candidata Hortènsia, tota ella de vermell), el PP (el Luna, en quart creixent, perquè cada dia se’l veu més gros), Convergència (Albert Batet, defensant rústegament l’argumentari de la seva formació), el PSC (l’incombustible Sabaté), ERC (el Pep Andreu, sempre autèntic) i Solidaritat. Ha estat un debat més interessant del que es preveia, amb foc creuat de tots contra tots i amb alguna aportació tan interessant com la feta pel popular Luna (O Dio!) quan ha suggerit que preferia l’original solidari a la mala còpia convergent.

VIST I SENTIT

Se’m dirà que tinc una dèria per la propaganda convergent, però és que no paro de donar voltes al darrer anunci televisiu de la coalició i descobrir-hi detalls interessants. Per exemple, la necessitat de voler desxifrar el significat del díctic ho de l’eslogan “Fem-ho possible”. Què és el que vol fer possible Convergència? Per què ho amaga darrera aquest discret i críptic pronom? Un altre detall: l’única estelada que es veu en primer pla coincideix amb la dècima de segon en què la veu en off pronuncia la paraula “somni”. Fixeu-vos-hi. El somni és el contrari de la realitat, oi?

AGENDA ELECTORAL

Dijous, 15 de novembre, 20:00
A la Sala Conangla i Fontanilles, de Montblanc, acte electoral amb Albert Pereira i Laura Ruiz de Porras.

[Imatge: www.tottarragona.cat]

  1. Els obstacles jurídics per a la independència de la Canonja els van remoure el conseller Ausàs i el director d’administració local Carles Bassaganya. No us pengeu medalles.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!