Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

11 de juliol de 2012
0 comentaris

Rajoy té un pla

Al final, les orgulloses autoritats espanyoles han acabat passant per l’adreçador i acceptant que no hi ha més remei que prendre les moltes i doloroses mesures que avui el president Rajoy ens ha esgranat amb aquella manera que té de parlar, fresca i engrescadora.

Podríem anar detallant una a una cada decisió, IVA, prestacions, sous, administració local. Són desagradables per a qui li (ens) afectin directament, però no necessàriament són dolentes (unes sí, altres no tant) si del que es tractava era de començar a agafar el brau per les banyes d’aquesta cosa que anomenarem, per simplificar, “economia espanyola”, que més per força que de grat ens afecta directíssimament. Sala i Martín, l’economista de les jaquetes llampants, aplaudeix que, per fi, hi hagi alguna cosa semblant a un pla, i no deu ser tan dolent aquest pla quan obeeix a les directrius que donen les autoritats europees (el famós memorandum), notòriament més serioses que les peninsulars.

I són més serioses perquè en els seus respectius països ja es van posar mans a l’obra quan tot just la crisi va començar i, el que és més significatiu, van tenir un més gran respecte a la ciutadania. Avui Vilaweb ens recorda una intervenció de Mariano Hilillos de fa només dos anys blasmant l’apujada de l’IVA decretada per José Luis Apoyaré. Canviar d’opinió en tant poc temps en aquesta qüestió no és seriós. Hi ha altres intervencions també memorables, com la del ministre Montero mentre sonaven les campanes no sé si de Còrdova o de Màlaga. Recordeu?

Insisteixo: tractar així al sofert ciutadà contribuent no és seriós i només ens dóna nous arguments per desitjar i aconseguir un estat propi per a la nostra nació, que tindria uns governants, no ho dubto, molt menys cantamanyanes que els que patim actualment.

[Imatge: Vilaweb]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!