Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

28 de juliol de 2010
1 comentari

Quan dóna goig ser ciutadà

Avui els nostres representants han estat a l’alçada del què s’esperava d’ells. Avui ha donat goig ser ciutadà d’aquest país, d’aquesta nació, d’aquesta terra que ha pres una decisió en la direcció d’una societat més respectuosa, més civilitzada i més europea. El Parlament de Catalunya ha prohibit les curses de braus, afegint-se així a la ja idèntica decisió que va prendre en el seu dia el parlament de les Illes Canàries sense tants escarafalls.

No cal insistir més en l’argument de que les curses es volien prohibir, i s’han prohibit, per raons animalistes i mediambientals, no pas identitàries. Alguns, molts, insistiran en la idea contrària, en que aquest espectacle medieval, cursi i desagradable anomenat també corrida, és prohibit perquè és espanyol. L’Abc d’avui ho diu ben clar (No son los toros, es España). No home, no. I si fos així, els estranyaria que des de Catalunya diguem no a una “festa” (sic) espanyolitzada vulgues que no? Des de la terminologia, òbviament castellana, fins als colors estanquers en burladeros i banderillas, passant per la identificació del seu estat-nació amb la imatge taurina d’una coneguda marca de conyac. Són ells que se l’han fet seva.

Però el debat no és identitari. Avui, gràcies a una multitudinària presència mediàtica, en bona hora benvinguda a cobrir la informació, des de molts llocs (Puerta del Sol inclosa) s’haurà celebrat que en un raconet d’aquest món deixaran de fer-se legalment espectacles impropis del segle XXI. I s’haurà fet parlant civilitzadament i votant en consciència, molt a la catalana. Això sí que és identitari.

  1. Todo lo que ocurre en Cataluya con el tema de los toros le pondrìa un titular:  ” España les han jodido con el “Estatut“, y los Catalanes lo fastidian con los toros“. En Cataluya hay mucha tradiciòn a los toros, una decisiòn popular, el resultado serìa otro.  En Canarias nunca ha habido tradiciòn a los toros, aboliendose afortunadamente en 1991 ,  no hay ninguna fiesta que se maltrate al animal, la ùltima abolida fue las peleas de gallos,  y desde entonces, nadie ha dejado de divertirse.

    PD: No soy partidiario del maltrato animal, lo que hacen con los toros no es cultura.  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!