Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

14 de maig de 2013
1 comentari

Prou excuses! (conferència de Salvador Garcia Ruiz)

La darrera conferència del cicle que cada any organitza Òmnium Cultural del Tarragonès ha anat a càrrec de Salvador Garcia Ruiz. Garcia pertany a aquesta nova generació de compatriotes que, sense els complexos i les pors de generacions anteriors, s’han proposat fer un treball concret, efectiu i rigorós a favor de la independència de Catalunya. En la línia del Cercle Català de Negocis o la mateixa Vilaweb, per entendre’ns.

El projecte concret de Salvador Garcia és el col·lectiu Emma, dedicat a fer el seguiment de la premsa internacional més influent, per tal de corregir la visió, moltes vegades tergiversada o esbiaixada, que ofereix de Catalunya, de les seves reivindicacions i del procés sobiranista que ha emprès.

I d’això justament, de la imatge de Catalunya al món, ha parlat Salvador Garcia, però també d’altres qüestions que en el posterior debat amb el públic ha aprofundit: la consulta i la declaració unilateral, els possibles interessos de cada estat per una independència catalana, el futur de l’euro al nostre país (i les seves alternatives: el florí, el dòlar català i la pesseta de sempre…), el paper dels col·lectius estrangers a Catalunya, les dificultats del procés, l’actual lideratge polític, la feina dels nostres eurodiputats…

No duïa paper i llapis i no he pogut anotar les interessants idees que han sorgit durant la trobada. Si que recordo una frase que ha repetit dues vegades, adreçada a nosaltres mateixos, catalans subjecte i objecte del procés d’alliberament que hem encetat: “prou excuses!”. És a dir, prou d’amoïnar-nos per tot, prou de discutir una vegada i una altra com s’han de fer les coses, prou de criticar els nostres governants quan ho fan malament però callar quan ho fan bé… Prou de tot això i treballar per tenir a punt les famoses estructures d’estat quan arribi el dia D: la hisenda pròpia, les ambaixades…

Catalunya, last call és el títol del llibre del mateix Garcia i de David Boronat. La darrera oportunitat, potser, d’aconseguir la nostra llibertat. Cal fer les coses bé i en la direcció correcta, i els col·laboradors del Col·lectiu Emma, amb Salvador Garcia al davant, les fan. Sí, avancem.

[Imatge: www.omnium.cat]

 1. No és Wert, és Espanya! Necessitem reforçar el nostre caràcter i prendre la decisió amb caràcter i dir: PROU!

  Sempre he pensat que exercir la “sobirania cultural”, “la sobirania lingüística” i la “sobirania en l’ensenyament” no seria motiu per treure els tancs al carrer.

  És clar que Espanya pot jugar amb els calers com ara mateix ja ho està fent, “si no compleixes no te’ls dono” pot dir, i segur que ho dirà, però nosaltres també podem fer el mateix. Jo ja estic fart de mantenir aquests xantatxadors i mala gent, no vull pagar més! i és que per a més inri ja no puc pagar més. Estic tip de mantenir l’administració ecspanyola i la ganyonyeria catalana !

  A l’ordre de Mas i Junqueras, referit als qui ara són davant de Catalunya com a President i cap de l’oposició respectivament, ara ja seríem molts que faríem -farem- el pas. No hem de ser tots però podem ser molts!

  Ens costa però anem-nos fent a la idea: Tanquem l’aixeta a aquest estat enemic i aliè!

  Esperem l’ordre i si no arriba, potser al final, ben aviat, ho farem sense ordre ni concert!

  Hi ha una cosa que no se li pot negar a Wert, és un home de caràcter i això és el que ens manca als catalans. Algú m’ha dit que abans de ser “Ministro” Wert sortia a Intereconomía i era dels més folls, per això el govern d’Espanya l’ha posat allà on l’ha posat. Contra Wert i contra Espanya no podem anar amb nyeu-nyeus com la Consellera Rigau o com les limitacions que li imposen el President, el govern català, Ciu o la ganyoneria catalana tan instal·lada en periodistes, polítics i contertulians.

  Wert és el sicari d’Espanya, ella és qui carrega tota mena de lleis i impagaments contra Catalunya, és ella -Espanya- l’autora de tot tipus de xantatges i guerra bruta contra la decisió dels catalans, és ella, feta d’homes com Wert, qui vol ofegar Catalunya i sotmetre-la definitivament.

  Necessitem reforçar el nostre caràcter per dir: PROU amb una decisió veritable i naturalment ferma.

  És hora de transformar les nostres decisions i les nostres lleis en fets i estructures d’estat català independent.  No podem titubejar!

  Salvador Molins, Conseller de Catalunya Acció.

  Salvador Molins, BIC, Catalunya Acció, ANC, SI, MxI

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!