Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

14 de març de 2023
0 comentaris

Per amor a una ciutat: la llum del port

El Museo Canario, en col·laboració amb l’Autoridad Portuaria de Las Palmas, ha inaugurat avui dia 14 l’exposició “La Luz del Puerto. 140 años de la primera piedra del Puerto de la Luz como puerto de refugio”. L’exposició ha estat inaugurada per Diego López Díaz, president del Museo Canario, i Luis Ibarra Betancort, president de l’Autoridad Portuaria de Las Palmas. També hi ha intervingut el geògraf i documentalista Tanausú Pérez García, comissari de l’exposició.

El 26 de febrer de 1883 la companyia Swanston celebrà sumptuosament l’inici de les obres del port. L’exposició repassa les primeres etapes de la història del Puerto de la Luz original, precedent de l’actual Puerto de Las Palmas, a través de la documentació pertanyent a distintes col·leccions de l’arxiu del Museo Canario. Destaquen les peces extretes de la col·lecció documental Juan de León y Castillo, que comprèn documents tècnics dels distints projectes de construcció, escrits oficials del Cos d’Enginyers de Camins i Ports de la província, correspondència personal i altres documents manuscrits. La mostra es completa amb originals d’altres col·leccions arxivístiques i amb mapes, fotografies, gravats, partitures musicals i material hemerogràfic, que contribueixen a retratar el naixement d’una de les més pròsperes iniciatives econòmiques de Canàries. La mostra és una interessant i inhabitual lectura històrica d’aquell primer port de refugi, que fou parada obligatòria a les travessies atlàntiques cap a Sudamèrica i el Carib i cap a la costa occidental d’Àfrica.

[L’exposició estarà instal·lada al saló d’actes del Museo fins al 14 de maig i l’entrada és lliure; informació i imatges: museocanario.com i infopuertos.com]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!