Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

20 d'octubre de 2007
0 comentaris

Paris Hilton, independentista?

Avui s’ha presentat el Cercle d’Estudis Sobiranistes a Tarragona, formant part dels actes organitzats en ocasió del Correllengua. Ho han fet els mateixos Hèctor López Bofill i Alfons López Tena, impulsors de la iniciativa. Tan les intervencions dels conferenciants com les preguntes del públic han estat d’un gran interès, de manera que les dues hores llargues s’han fet curtes.

Idees pescades al vol:

Ell Cercle neix per a la independència, i res més, no entra en l’estratègia dels partits, ni promou acords entre aquests, ni supleix cap altra iniciativa o moviment socials.

La independència no vidrà per oposar identitats, símbols, llengües o sentiments: aquest llenguatge l’entén molt bé Madrid. El que desconcerta Espanya és reclamar la independència fredament, per pur interès. López Tena ho ha expressat molt gràficament: això és com un balanç: no tenim mai beneficis, oi? Doncs, fora!

El procés d’independència serà necessàriament pacífic, però si hi ha algun tipus de violència, la promouran ells: aquest seria l’argument definitiu de cara a Europa i al món.

Cal que vagin apareixent cares conegudes i mediàtiques, al seu temps, vinculades al Cercle. Seria ideal una Paris Hilton, per exemple (aquí s’han passat una mica…).

Cal no posar condicionants al procés d’independència: si comencem a plantejar l’àmbit dels Països Catalans, avui per avui inviable com a conjunt, o un model de societat perfecta i utòpica, que no existeix en cap lloc del món, no avançarem mai.

Em sap greu no haver portat paper i bolígraf. Hauria pogut espigolar més aportacions.

Per últim, una estirada d’orelles als organitzadors de l’acte (crec que era el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans). Tot i la bona voluntat, els desajustos han estat molts: el local estava tancat i hi hem pogut accedir gairebé per casualitat, els conferenciants se’ls havia convocat mitja hora més tard que l’hora de començament de l’acte, no s’ha fet gaire difusió de la presentació, i no em consta que s’hagi convocat la premsa: dos personatges del nostre país parlant d’un tema de rabiosa actualitat hauran passat per Tarragona i no en quedarà ni una trista foto de record.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!