Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

19 de novembre de 2007
1 comentari

Nou toc d’atenció a Esquerra

Fa només una hora, l’assemblea de militants d’Esquerra del Tarragonès ha elegit per una contundent majoria (90 a 50) Jaume Renyer com a candidat de la comarca a les llistes electorals al Congrés de Diputats, enfront l’altra aspirant, Rosa Maria Rossell, que comptava amb la benedicció de la cúpula. Em congratulo pel triomf del Jaume, tant a nivell personal com polític.

És el segon toc d’atenció que rep la línia oficial del partit. Dissabte passat, els militants de Lleida van optar també per un candidat diguem-ne "crític" o menys còmode per Barcelona. I aixo és bo per evitar que el partit es professionalitzi i acabi convertint l’exercici del poder en un fi en si mateix i no un mitjà per aconseguir uns objectius. Justament el què tant critiquem d’altres formacions polítiques. L’elecció del Jaume Renyer a Tarragona i del candidat de Lleida (no recordo el seu nom) suposen una alenada d’aire fresc en un partit que ha de saber liderar la nova situació política creada pel fracàs del nou estatut i del règim autonòmic i per l’ascens social de l’independentisme, tan identitari com pràctic. Cal renovar cares (fa quinze o vint anys que són les mateixes), cal limitar mandats, cal impedir acumulacions de càrrecs, cal impedir l’exercici del poder pel poder…

Dos detalls en l’acte d’avui demostren que cal canviar coses. El primer, Hèctor López Bofill, fundador del Cercle d’Estudis Sobiranistes, no ha pogut participar a la votació perquè el partit no l’accepta com a militant per Altafulla (ni per cap altre lloc); no se’n saben les raons. El segon, Josep Bargalló, que ha sortit a parlar després de les votacions i abans de conèixer-ne el resultat, no ens ha sabut explicar perquè a Lleida els militants han pogut escollir directament el cap de llista i els de Tarragona no, si els estatuts són els mateixos a tot arreu. No em val l’argument de que a la província de Tarragona conflueixen militants de tres regions diferents: a la de les Terres de l’Ebre també han pogut votar conjuntament el seu candidat.

Només queda desitjar que la poltrona no els faci traïdors.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!