Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

21 d'abril de 2008
1 comentari

La llengua a l’etiquetatge: exposició a Tarragona

L’exposició itinerant “La llengua en l’etiquetatge de les grans marques” es podrà visitar per primera vegada a la capital tarragonina del 14 d’abril fins al 4 de maig. La mostra, que en aquesta ocasió ha rebut la col·laboració del Centre de Normalització Lingüística de Tarragona, restarà exposada al vestíbul de l’Antiga Audiència, a la pl. del Pallol, número 3.

Aquesta exposició mostra un recull d’etiquetes de productes de gran consum editades en diferents llengües d’estats plurilingües o bé amb un nombre de parlants igual o inferior al català. L’objectiu és mostrar quin ús fan d’aquestes llengües algunes multinacionals en l’etiquetatge dels seus productes comercials, i quina és la situació comparativa del català respecte aquests mateixos productes en el territori de parla catalana.

La llengua en l’etiquetatge de les grans marques està fent un recorregut per tot el territori catalanoparlant, i ja ha passat per més d’una quarantena d’indrets després d’inaugurar-se l’any 2004 al Centre Comercial El Triangle de Barcelona. La Universitat Catalana d’Estiu a Prada, Lleida, Palma de Mallorca o Gandia, per exemple, són alguns dels llocs on s’ha pogut veure aquesta exposició.

 [Informació extreta de la web de la Plataforma per la Llengua]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!