Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

25 de desembre de 2012
1 comentari

La gran nevada del 62

Qualsevol nevada a Barcelona és notícia, però la del 25 de desembre de 1962 va passar al gran llibre d’història de la ciutat per la seva intensitat i durada. Si va ser motiu de curiositat per als adults, imagineu-vos què debia representar aquell peculiar (i inèdit) fenomen meteorològic per a un nen de cinc anys, per exemple jo.

Tinc records fragmentats d’aquelles jornades, però el que m’ha quedat més nítid és contemplar, a través dels vidres de la galeria de casa, la caiguda de les volves de neu, enormes i silencioses. Enormes i silencioses, perquè fins llavors l’únic referent que tenia de qualcom semblant era la pluja i, comparada amb aquesta, la neu era ben visible, lenta i silenciosa. Enigmàtica i misteriosa, si voleu.

Potser no ens van deixar sortir de casa, perquè no recordo haver baixat al carrer a jugar, ni a llançar-se boles de neu, ni a fer ninots, ni res per l’estil. Sí recordo caminar pels carrers de Barcelona quan ja havien retirat la neu de les voreres i l’havien amuntegat, bruta i lletja, al voltant dels arbres, a l’espera de l’inexorable desglaç.

Amb els anys he anat sabent més coses d’aquella nevada: les especials condicions meteorològiques que la van fer possible, els transtorns que van ocasionar a la vida diària… Però un nen de cinc anys de l’Eixample barceloní era aliè a tot això. Encuriosit i feliç, vaig limitar-me a contemplar un espectacle que, cinquanta anys després, no s’ha tornat a repetir.

[Imatge: www.tv3.cat]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!