Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

20 de març de 2007
0 comentaris

Ja és primavera al tall britànic

La relació entre mitjans de comunicació i política, sempre complicada, torna a produir un episodi que ens farà bullir l’olla uns quants dies. El periodista Jordi Barbeta, de La Vanguardia, mitjà habitualment a bones amb el poder, ha estat amenaçat per un dels capos de comunicació de la Generalitat en uns termes vergonyosos.

L’episodi s’inscriu en aquest conjunt de fenòmens que fan que la societat cada vegada receli més de la política, o d’una certa manera d’exercir la política: no és només la coerció cap els mitjans de comunicació (que ja s’exerceix mitjançant subvencions i ajuts), és també la dictadura de les cúpules dels partits, les llistes electorals tancades i bloquejades, les campanyes propagandistes vàcues i infantils, la falta de coherència entre els programes i la gestió de govern, la professionalització dels polítics amb l’eternització en els càrrecs o amb la proliferació d’organismes de dubtosa necessitat, etc.

Després s’estranyen del desinterès dels ciutadans, que es tradueix en la creixent abstenció o amb l’èxit (molt relatiu i espero que transitori) del "conillet" Rivera.

Com que avui és 20 de març, proposo que ens oblidem d’aquest personal ni que sigui per uns dies, i que ens preparem per rebre la primavera, que comença aquesta nit. Floreixen les plantes i venen nous ocellets… Les "flors" i els "pájaros" ja els tenim tot l’any i no hi ha manera que marxin!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!