Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

22 de desembre de 2008
0 comentaris

Idees per gastar-se un euro

Un euro. Aquesta és l’astronòmica quantitat que m’ha tocat a la loteria de Nadal d’enguany. La butlleta del bàsquet del Sagrat Cor de Tarragona és l’única que ha vist de lluny la fortuna, si es pot dir així. En què es pot gastar un euro? Sempre em quedarà a la memòria una escena viscuda fa molts anys en una papereria de Barcelona. Hi va entrar una nena amb una pesseta a la mà i va dir-li al venedor:

– vull alguna cosa que valgui una pesseta…

Parlo d’una època en què el cost de la vida començava a ser alt i prova d’això és que l’únic article que tenia per oferir-li era una goma d’esborrar (les Milan, per entendre’ns). La nena no va quedar convençuda i va girar cua sense haver-se pogut gastar la pesseta en no-sabia-què.

Doncs jo estic igual. Què faig amb un euro? Ho gasto en “alguna cosa”? Compro Spanair, que sembla que val aquesta quantitat? Ho poso a la guardiola? També puc destinar-lo a pagar el sobrepreu amb què els venedors de premsa carreguen els diaris del dia 23 de desembre, en virtut d’una llei franquista mai derogada ni protestada per ningú.

No cal que m’amoïni. Renunciaré a cobrar-li l’euro al Col·legi Sagrat Cor de Tarragona, i santes pasqües (mai millor dit).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!