Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

27 d'agost de 2012
0 comentaris

Frescos potser no, però distrets sí

Obrir els diaris o passar el ditet per les pantalles de la tauleta constitueix una bona manera de suportar els rigors de l’estiu, que sembla que no ens volen abandonar (però com deia aquell, “ja arribarà l’hivern, ja”). A falta d’aire condicionat (que no tinc) o de pai-pai (objecte ben inútil), res millor que distreure’s amb les notícies, serioses o que aparenten ser-ho, que pul·lulen pels mitjans. No rebaixen la temperatura, però fan que te n’oblidis.

* Continua la molt catalana discussió sobre si el president Mas ha de desfilar a la manifestació de l’Onze de Setembre. Que si ho ha de fer com a particular i no com a president. Que si ho ha de fer amb una pancarta separada. Els mateixos debats bizantins que quan el 10-J. A mi m’és igual si el president va o no va a manifestar-se; només veig que l’home, i el partit i coalició que té al darrere, juguen com sempre a dues baralles, sense saber si quedar-se amb el pacte fiscal o amb la independència. Proposo que tots els catalans de peu els traguem de dubtes desfilant massivament a Barcelona el dia Onze.

* El secretari general d’ERC, Junqueras, ha proposat una candidatura unitària amb CiU i ICV amb l’objectiu de proclamar la independència de Catalunya. És el moment de recordar que una proposta similar va dur a la constitució de la candidatura (i després partit) Solidaritat Catalana per la Independència; és també el moment de recordar quines excuses de mal pagador debia donar el veterà partit per no prendre part en tan noble iniciativa política.

* Noves reformes espanyoles sobre les prestacions d’atur. Ara, per cobrar aquells famosos 400 euros de l’època Zapatero, els afectats hauran de demostrar que han cercat feina durant trenta dies. Però això encara no es tenia en compte???

* No m’ha fet res de dolent, pobre xic, però començo a estar fins el gorro del Tito Vilanova. El Tito ha dit, el Tito ha fet, el Tito ha declarat, el Tito comparat amb el Pep, el Tito comparat amb el Mou (que va intentar deixar-lo borni, el molt animal)… Ja està bé, home! Que canviïn el disc de tant en tant, ni que sigui per parlar de La Roja coja!

* Una altra sortida de to verbal per part d’un membre del PP (i van…). Un diputat gallec ha dit que les passa “canutes” amb un sou de 5.400 euros al mes. És un digne continuador d’aquella coreligionària seva i el seu famós que se jodan! Però aquesta gent… en quina galàxia viuen? Qualsevol dia els atropellarà el Curiosity.

* I acabem, com no podia ser d’altra manera, amb la gran notícia de l’estiu. La senyora de Borja que es dedica, a estones lliures, a “restaurar” quadres. La pintura a qui ningú feia cas (tampoc les administracions responsables) ara és trending topic mundial i necessita guardes de seguretat per protegir-la de curiosos de tota mena. Mentre els restauradors (d’art) s’estiren dels cabells, els restauradors (dels restaurants) de Borja deuen estar ben contents davant l’increment de visitants que deu haver experimentat la noble vila.

Guardeu-vos de la calor.

[Imatge: de l’Ecce Homo ‘restaurat’ ja se’n fan creps (potser seria més adequat fer-ne bunyols, no creieu?; www.20minutos.es]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!