Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

22 de maig de 2012
0 comentaris

Espe

Esperanza Aguirre, la intrèpida presidenta de la Comunitat de Madrid (l’autonomia que ningú no volia quan el famós “cafè per a tots”), ha declarat que s’hauria de suspendre el partit de la final de la Copa del Rei (de futbol, no cal dir-ho) perquè s’hi preveuen xiulades a l’himne i al príncep, que presidirà l’esdeveniment atès que el seu pare no està últimament per gaires saraos.

Ha dit, amb aquella manera tan cheli de recalcar les frases més destacades del seu discurs (només cal escoltar el tall de veu per comprovar-ho) que aquests actes de protesta són, a banda d’un delicte d’injúries (bufa!), una falta de respecte cap a unes institucions.

La senyora Aguirre (Espe per als nombrosos amics, interessats o no, que té) hauria de saber que el que realment és una gravíssima falta de respecte és tractar els ciutadans d’idiotes tot falsejant els comptes primer, oferint xifres de dèficit molt superior després i assegurant en últim extrem que els primers comptes eren “provisionals” i per això diferien dels finalments oferts. Tot un insult a la intel·ligència del sofert ciutadà-contribuent, que veu com a les altures es fan prodigiosos exercicis de triler que només beneficien uns quants mentre a la base hem de patir-ne les conseqüències. Això sí que és una falta de respecte.

Pel que fa a les xiulades de la final futbolística, la senyora Espe i tot l’ampli corifeu que l’acompanya quan lamenta que es toquin els sacrosants símbols de la nació espanyola, enlloc de ploriquejar tant s’haurien de preguntar-se el per què d’aquesta actitud d’una part important de les societats catalana i basca. Les coses no esdevenen perquè sí. Si realment no entenen la raó d’aquest malestar és que estan molt més desinformats del què pensàvem i aquest detall l’hauríem de tenir ben present en les nostres respectives estratègies alliberadores.

[Imatge: www.publico.es]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!