Resulta que la gent, grans i petits, es llencen histèricament, com a posseïts, a la cerca i captura dels caramels que amb inusitada violència llancen els patges reials contra les multituds. I aquí rau el problema: a sant de què aquest costum de llançar caramels? L’objectiu darrer d’una cavalcada és aconseguir-ne el màxim possible i endur-se’ls a casa com un trofeu? Oi que no?
No fa massa anys vaig llegir una opinió sobre les desfilades de cada 5 de gener amb la qual coincideixo al cent per cent: antigament les cavalcades eren silencioses i solemnes, amb un punt de misteri, i els reis d’Orient saludaven majestuosament (és clar!) les multituds que se’ls miraven amb una barreja de reverència, temor i il.lusió. Ara no: hem convertit les cavalcades de reis en un Carnaval vulgar a més no poder, presidit pels crits, el soroll, una certa sensació de disbauxa i descontrol i, el que dèiem, protagonitzat per uns patges asseguts en sacs de caramels (no menteixo: és així realment) llançant-los sobre l’embogida multitud com si fossin projectils d’una guerra no del tot pacífica.
En fi, com a notícia positiva, cal recordar que enguany la cavalcada reial de Tarragona fa cent anys. Esperem que aquest aniversari i el, segons alguns, inici de sortida de la crisi econòmica, facin que ses majestats siguin generosos amb els nostres conciutadans, que han sigut bones persones amb escreix.
[Imatge: una de les carrosses reials de Tarragona; www.tarragona21.cat]
Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!
T’ho còpio