Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

24 d'octubre de 2009
0 comentaris

Ens sobra una hora. Què fem?

Aquesta nit serà més llarga. Si ho entès bé (això dels canvis horaris és una cosa molt complicada, fins i tot per la gent més espabilada), les tres seran les dues, no sé si m’explico. Ens sobren seixanta minuts. Què podem fer aquesta hora de més?

Podem enbrancar-nos en discussions sobre els fets d’avui a Reus, quan pagesos i mossos d’esquadra se les han tingut. No arribaríem a treure res en clar. Per què quan es manifesten els pagesos sempre hi ha merder i, en canvi, quan ho fan les infermeres, posem per cas, no n’hi ha mai? Per què els mossos tenen tanta mala sombra (perdó pel barbarisme) esbatussant la gent, estiguin o no legitimats per fer-ho? Per què els pagesos s’estranyen dels cops de porra si el primer que fan és llançar patates a un centre oficial? De debò creuen que l’administració pública és la principal responsable de la seva (greu) problemàtica? Per què la televisió oficial és tan tendenciosa informant dels fets?

Si no ha passat tota l’hora, podem divagar una mica sobre les darreres notícies de les obres del TGV (no en digueu AVE, si us plau) a Barcelona. Per què el mur de contenció del túnel no s’està fent a la distància adequada respecte al temple de la Sagrada Família? Els plànols estan només per fer bonic o potser és que no existeixen plànols de les obres? Per què ara surten esquerdes a totes les cases dels voltants? Tan mal construïdes estan les cases, que tot podria ser? Tot plegat està deixant els arquitectes a l’altura del betum.

I si encara queden uns minutets, podem reflexionar del perquè TV3, una televisió suposadament catalana, ha tractat el lliurament dels premis Príncipe de Asturias com si fos la notícia del segle, quan ni són uns premis catalans ni hi ha cap guardonat del nostre país. Em pregunto quin cobriment fa TVE del lliurament del premi internacional Catalunya, quan aquella televisió sí abasta tot el territori de l’estat.

I si ens avorreixen els pagesos, els mossos, les obres del TGV i els canals televisius, sempre hi ha una opció millor: dormir una hora més. Bona nit a tothom.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!