Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

1 de maig de 2012
0 comentaris

El dia que no vaig voler pagar

Ja ho he fet. Ja he passat per un peatge sense pagar. Com si fos un Rubicó mental, milers de catalans ens hem unit avui als molts altres que ja ho estan fent des de fa un temps, i hem traspassat aquesta línia vermella que si bé no és una il·legalitat (no crec que ho sigui, per molt que així ho afirmi una rebuscada interpretació jurídica), sí que significa un “tirar pel dret”. Un gest digne i d’una certa audàcia que està qüestionant moltes coses. Això és el que ens interessa, no el fet en sí de deixar de pagar uns euros per transitar per una carretera ben asfaltada (més o menys).

El lloc dels fets ha estat el peatge de Reus de l’AP-7, però m’ha calgut entrar a l’autopista pel Vendrell. Potser els catalanets que no viuen a les nostres comarques ho ignoren (ignoren tantes coses…), però el tram entre Torredembarra i Salou és gratuït. Debem tal conquesta a un regidor d’Esquerra, les coses com siguin. Bé, el cas és que he hagut d’anar de Tarragona al Vendrell, recollir el tiquet i tornar enrera. Quan hem arribat al peatge de Reus s’ha format un enorme tap de vehicles, guarnits amb bandes “#novullpagar” i estelades. Davant de l’impasse, hem començat a fer sonar els clàxons. La zona estava plena de personal de l’autopista. Mai havia vist en un peatge tanta gent vestida amb armilles fluorescents: uns anotaven matrícules, altres parlaven per telèfon, els altres vigilaven. També hi havia gent filmant i fent fotos, que no sé si eren periodistes o què. Lentament, els vehicles han anat avançant. L’espera ha durat ben bé quinze minuts.

Finalment ha arribat el moment de la veritat, m’he aturat davant la barrera, he abaixat la finestreta del cotxe i amb el millor dels meus somriures (ehem) he deixat anar les paraules màgiques: “no vull pagar”. L’encarregat, un home ja madur, físicament semblant a l’ex-conseller Huguet però sense panxa, m’ha demanat el tiquet amb la més absoluta normalitat i m’ha deixat passar tot indicant-me que no fes cas del semàfor en vermell. 

Bé, ja dec 3,75 euros a Abertis. Espero que no facin fallida per això, pobrets.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!