Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

29 de març de 2009
0 comentaris

Don Solbes de la Manxa

El ministre d’Economia de l’estat, el jubilable Pedro Solbes, ha anunciat que demà al matí obrirà una llibreta d’estalvis a la Caja de Castilla-la Mancha, entitat intervinguda avui pel consell de ministres per tal de garantir-ne la liquiditat i evitar mals majors.

La decisió (la del ministre, no la del govern) tindrà el seu punt de demagògia: el veurem, segurament, entrar en una sucursal rodejat de càmeres de televisió i fotògrafs, sol·licitar un nou compte, lliurar el seu DNI i un bitllet d’una certa quantitat d’euros i recollir la llibreta amb el millor dels somriures (no és home de massa alegria, però farà l’esforç), mentre la “canallesca” immortalitza el moment.

Tot plegat ens recordarà escenes semblants, pensades per tranquil·litzar el ciutadà de peu: Fraga banyant-se al mar on va caure una bomba atòmica o aquell ministre d’Agricultura (no recordo el nom) menjant vedella quan va esclatar l’afer de les vaques bojes.

Que faci el què vulgui, però demà hi haurà més intranquil·litat que avui, tant a les caixes d’estalvis, i no només a la que avui és notícia, com als mercats bursaris. Encara que sigui veritat que la Caja de Castilla-la Mancha és sòlida, ja no tranquil·litza ningú que un ministre asseguri que no hi ha de què preocupar-se. Han perdut tota credibilitat, aquests polítics.

No, no ens els creiem: trista i inevitable conclusió de tants anys de dir primer i no fer després, de prometre primer i no complir després, d’apoyaré primer i os daré por el saco després.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!