Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

23 de desembre de 2009
0 comentaris

Diari de Nadal (4: ha estat molt repartit)

Dimarts, 22 de desembre de 2009

El dia de la rifa. Cada vegada sóc menys “loter”. Per fortuna, no tinc una necessitat imperiosa de que em toqui, cada vegada me n’ofereixen menys i, a més, es tracta d’una loteria espanyola. Com bé diu aquell professor d’Economia i tertulià de la ràdio, el nom del qual ara no recordo, la loteria és un altre impost encobert: si no volem regalar res a l’estat, millor oblidar rifes, primitives i tota la pesca. Per cert, no deixa de ser incoherent que formacions com Esquerra (abans ERC) i fins i tot Reagrupament et venguin loteria de Nadal per tal de “poder recuperar una part del que Espanya ens roba”. De tota manera, la tradició és la tradició, que hi farem.

Després, la televisió, i l’endemà els diaris, ens donaran profusa informació sobre els més nimis detalls del gran esdeveniment que té lloc cada 22 de desembre. Cansa una mica, la veritat. Es repeteixen com l’all: els números han estat molt repartits, gent brindant amb xampany davant les administracions de loteria, originals preguntes dels periodistes i no menys originals respostes:

– què farà amb els diners?
– tapar forats…
– estarà content, no?
– sí, sí (“clar que sí, tonto del cul”, els respondria jo)

En el capítol d’anècdotes, hem de destacar que una part de dos premis grossos han anat a parar, respectivament, a Reus i a Tarragona. A diferència de les elits polítiques i socioeconòmiques d’aquestes ciutats, la sort sí creu en la co-capitalitat de la nostra regió. Però ja se sap: l’amor és cec i la sort, boja…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!