Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

26 de març de 2010
1 comentari

Deixeu que els nens s’acostin a mi

Els escàndols sexuals a l’Església Catòlica estan prenent protagonisme als darrers temps. Sembla que allò que va dir Jesús de “deixeu que els nens s’acostin a mi” no ha estat ben entès per alguns influents membres de la institució (això de membres, sense ironies). Cada dia que passa, es descobreixen nous casos d’algun tipus d’abús a menors, actuals o llunyans en el temps. La implicació, per acció o omissió, està esquitxant les més altes jerarquies.

Són el que no hi ha. Que l’Església Catòlica sempre ha estat molt hipòcrita, això ja ho sabíem, però amb el tema que ens ocupa, de plena actualitat, es supera a si mateixa. La darrera notícia és per emmarcar: el fundador de Legionarios de Cristo, un grup ultraconservador en tots sentits, va practicar abusos a seminaristes i va tenir un fill fruit d’una relació “estable i prolongada” (paraules d’un comunicat oficial de l’organització). O sigui, tota la vida fregint-nos dient el que es pot fer i el que no, declarant pecat casi totes les formes de desig o de relació sexual (quan no prohibint-les, si poden), i resulta que, d’amagatotis fan el que volen, fins i tot el que la majoria de la població considerem reprobable.

En favor de l’Església, però, s’ha de dir que els mitjans de comunicació estan carregant molt les tintes. He llegit algunes coses que no m’han agradat gaire, des de confondre pederàstia amb pedofília (dos conceptes completament diferents) fins a posar en el mateix sac tocaments i violacions, sota l’etiqueta “abusos sexuals”. El poble vol carnassa, jo ja ho entenc, però una mica més de professionalitat periodística no faria mal a ningú.

  1. Respecte al darrer parragraf, dir que, pel què respecte als medis oficials, vinga a riure les seves gracietes: fer un programa en directe de Catalunya Radio des de Montserrat (el monestir), perquè “beneïen” l’orgue (desprès diran que els testimonis de Jehovà són superticiosos); fer una entrevista a la mateixa emissora al cap de la secta vatricana a Barcelona (per rentar la cara pels casos de pederàstia); i dintre de poc la visita a Barcelona del cap principal a nivell mundial de la gran ramera bíblica… qui ho pagarà, les despesses? I cada diumenge l’acte de màgia d’aquesta caterva de facinerossos: la “santa missa” per teles i radios públiques.
    Si us plau: quant volgeu referir-vos a la secta de l’Església catòlica, apostòlica i romana, no digeu que és cristiana… no ho és. Ni tan sols creu en la Biblia! Sols creu en el poder.
    Atentament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!