Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

18 de novembre de 2012
0 comentaris

Cucs taronja i cabells vermells

LA CRÒNICA

Aquest matí, Solidaritat Catalana per la Independència de Tarragona, generosa ella, ha convidat a vermut a qui s’acostava a la seva carpa, instal·lada avui al Serrallo, davant la Llotja del Peix, edifici que llueix l’estelada i la bandera espanyola, costat per costat. Sorprenent.

El temps tampoc haurà estat aliat nostre aquest matí, com altres activitats a l’aire lliure en dies anteriors de la campanya. L’únic consol, com comenta un company, és pensar que els núvols amenaçadors i la pluja persistent afecten per igual a totes les formacions polítiques, sense distincions ideològiques o identitàries. El cas és que per la carpa s’acosta força gent, però menys de la que ho hagués fet si el sol hagués lluït i el dia fos radiant.

El vermut és de la Cooperativa de Tivissa, entra molt bé, i l’acompanyem de pica-pica viciós (cacaus, galetetes salades i aquells cucs de color taronja que semblen porexpan). L’ambient propicia la formació de petits cercles on es té l’oportunitat de “col·locar” els missatges polítics desitjats (ja sabeu: independència sense perdre temps, eliminació dels peatges, tenim zero deutes amb els bancs, etc.).

Anècdotes, cap d’interès. El primer que s’acosta està vivament interessat en saber la diferència entre l’estelada amb triangle blau (que penja a la carpa) i la que du el triangle groc amb l’estel vermell. Algú s’embranca en explicar-li que la primera és de principis de segle, que la segona és la del PSAN, a finals dels seixanta… fins que un altre li fa un resum molt més precís i entenedor: “una és republicana i l’altra socialista”.

Un altre home, d’avançada edat, sense fixar-se massa en la carpa ni en l’enorme roll-up que mostren ven clarament les sigles de SI, pregunta si som una escola… No, som un partit polític però, a la vista dels dubtes, les confusions, les desorientacions i la mala informació de l’electorat, potser sí que caldrà més pedagogia (d’escola de primària) per donar-nos a conèixer i fer arribar el nostre missatge a tothom.

PERSONES I PERSONETES

Pengen riallers dels fanals de la ciutat. Són els caps de llista de la província.

D’Albert Batet (CiU) ja en vam parlar l’altre dia. La foto d’Hortènsia Grau (ICV) és en blanc i negre quan hauria de ser de color, perquè és una dona Kodachrome, tota vermella de cap a peus (literal: es tenyeix d’aquest color). És una espècie de Magda Oranich en versió progre i me l’imagino tractant de “xato” a tothom, per poca confiança que li tingui.

El candidat Rafael Luna (PP), com Grau repeteix eleccions. En aquesta ocasió surt notablement millorat en la foto de campanya. Ja no sembla un dependent de colmado, com l’altra vegada, sinó que té un posat més de diputat seriós. Potser per compensar, es fa anomenar, frívolament, Rafa. Una mica pijo, no?

Seguirem disparant…

AGENDA ELECTORAL

Dimarts, 20 de novembre, 10:30
A l’aula 304 del Campus Catalunya de la URV (Av. Catalunya, 35, Tarragona), conferència d’Alfons López Tena i Albert Pereira. Presenta Ivan González.

Dimarts, 20 de novembre, 13:00
A l’aula 102 de la Facultat d’Economia i Empresa del Campus Catalunya de la URV (Av. Universitat, 1, Reus), conferència d’Alfons López Tena i Albert Pereira.

Dimarts, 20 de novembre, 20:00
A la Sala Eutyches del Palau de Congressos de Tarragona, acte electoral  central, amb Alfons López Tena, Albert Pereira i Jordi Alasà.

[Imatge: dos models d’estelada? N’hi ha deu!; xavierborras.tumblr.com]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!