Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

2 de setembre de 2016
2 comentaris

Com si el temps no passés

Wlodzimierz Soszinski és el nom del nou rector de la Bisbal del Penedès, que just ahir va prendre possessió. És polonès i, segons he pogut llegir, molt simpàtic, però no són aquestes circumstàncies les que l’han dut a ser portada dels mitjans, sinó una frase que va deixar anar en una homilia uns dies abans: “A les dones els correspon estar a casa i ser submises als homes, com Maria”. Insisteixo en què les va dir “uns dies abans” i no “unes dècades abans” com podria pensar-se. La corresponent (i justificadíssima) polseguera de protestes, començant per l’alcaldessa, va dur l’Arquebisbat a obligar el mossèn a retractar-se, tot demanant disculpes per una afirmació que “pot haver causat enuig en moltes persones”. Enuig? Més aviat sorpresa i estupor, però en tot cas no és excusa ni la seva procedència geogràfica (és sabut que el catolicisme polonès és dels més conservadors del món) ni el posicionament de la pròpia Església catòlica, misogin però no fins aquests extrems. El temps sembla que no passi per segons quines institucions o persones.

Em pregunto quines serien les reaccions si transcendís, per posar un exemple (un exemple, eh?), que en una mesquita un iman digués que les dones s’han de quedar a casa, han d’obeir el marit i que s’han de tapar de cap a peus si surten al carrer. Perquè això a les mesquites no és diu, oi? Perquè les reaccions serien més contundents encara, oi? Només pregunto…

[Imatge: al centre, el protagonista de l’apunt; bisbattortosa.org]

  1. Magrat que no sigui de la mateixa opinió que el d’aquest senyor, trobo que no calia la disculpa. Era la seva opinió, i crec que en aquest país hi ha llibertat d’opinió, encara que sigui per dir bajanades o per mentir tergiversant les Escriptures.
    Atentament, i bon dissabte

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!