Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

9 de novembre de 2012
0 comentaris

Còctel de gambetes, maridatges sorprenents i el color dels socialistes

LA CRÒNICA

Inici de campanya de Solidaritat Catalana per la Independència, com en anteriors ocasions, al Restaurant Les Voltes, de Tarragona (còctel de gambetes i fruits de mar, orada al forn i sorbet de mandarina, quinze euros). Excel·lents organització, companyia i qualitat dels plats. Vibrant i engrascador discurs del cap de llista, Albert Pereira, que no pot evitar referir-se elogiosament, per dues vegades, a la política nord-americana: acaba la seva intervenció amb un obamià “El millor està per venir”.

A continuació, baixada en comitiva fins als plafons de la Rambla, a enganxar els primers cartells de cada formació política. Si haguéssim de fer cas al Diari de Tarragona, l’acte d’ahir a la mitjanit fou pràcticament una batalla campal:  enfrontaments, mal rotllo, odis covats, por, ira… No feu cas del rotatiu. La veritat és que tota la moguda es redueix a una guerra de proclames: “In-de-pen-dèn-ci-a” (Solidaritat, Esquerra), “Yo soy español…” (PP) o “Molta corbata, molt poca vergonya” (CUP, referint-se a Convergència). Els socialistes del PSC també criden però no entenc ben bé què.

El xou inclou dues mostres de maridatge ben peculiar. Una, a càrrec del PP, que es presenta amb una nombrosa comitiva amb acompanyament de percussió (d’aquells tambors que agraden tant als perroflautes), mentre traginen una bandera espanyola. Ritmes anti-sistema i estanquera: una de les dues coses sobra i no fa falta dir quina. L’altre contrast el protagonitza l’inefable compañero Estrada (veterà lluitador sindicalista) cridant “Independencia y comunismoooo“. Aquí també sobra un element i tampoc fa falta dir quin.

Soroll, brandar de banderes, flaixos dels periodistes… Quan és la una de la matinada el personal comença a desfilar. També un servidor, que té una cita amb el seu despertador cinc hores després.

VIST I SENTIT

“Mira, una pancarta de color blau, com la del PP”. Comentari pretesament enginyós deixat anar per un important càrrec socialista tarragoní, present a l’inici de campanya, referint-se a la pancarta de Solidaritat. Doncs sí, la nostra pancarta és blava. El color que està fent servir el PSC en aquesta campanya, per contra, és el blanc. El blanc, aquell color que no és cap color; aquell color en què queda la ment quan un no sap què dir; el color que agafa la cara de la gent quan es mareja; el color que duen les núvies, teòricament verges, quan ja s’han traginat tots els mossos del poble…

AGENDA ELECTORAL

Dissabte, 10 de novembre, 12:00
A Cal Maiam, de Torredembarra (c. Santa Rosalia, 38), acte electoral amb Alfons López Tena, Núria Cadenes i Albert Pereira.

Dissabte, 10 de novembre, 18:00
A la Biblioteca Popular de Valls (Passeig dels Caputxins, 18), acte electoral amb Alfons López Tena, Núria Cadenes i Albert Pereira.

Dissabte, 10 de novembre, 20:30
A l’Orfeó Reusenc, de Reus (c. Sant Llorenç, 14), acte electoral amb Alfons López Tena, Núria Cadenes i Albert Pereira.

Diumenge, 11 de novembre, 12:30
A l’Auditori de Santa Llúcia, de la Selva del Camp, acte electoral amb Francesc Invernon i Albert Pereira.

[Imatge: el cap de llista de Solidaritat, Albert Pereira, més content que unes pasqües després d’enganxar els primers cartells; www.delcamp.cat]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!