Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

4 de juliol de 2009
1 comentari

Carrers de Tarragona: Governador González

Puja des del carrer Unió fins al de Cristòfor Colom. He fet diverses preguntes al senyor Google i no m’ha sabut contestar qui era el governador González, però he trobat una dada molt interessant que ignorava: durant la guerra del 1936, la via estava dedicada a Domènec Martí i Julià (1861-1917), el metge que va presidir Unió Catalanista donant-li un caire socialista i independentista. No és prou coneguda la seva figura, i s’entén. Doncs avui la seva imatge circularà per la xarxa des d’aquest modest bloc.

El carrer és d’aquells anomenats semi-peatonals. Figura que estan pensats perquè els vianants hi passegin, però els cotxes no tenen vedada la circulació, de manera que els segons molesten els primers. Una filera de pilons, a banda i banda, separa les àrees reservades a cada col·lectiu. I què s’hi trobarà el passejant? Doncs alguns punts d’interès:

– el bar Coimbra i les bodegues Gras, de tota la vida
– els Regals Ale’s, botiga imprescindible per a tintinaires i tintinòlegs (que no són sinònims, segons assegura mon germà)
– L’Artegiano della Pasta, ídem fresca, però també productes argentins
– el Minimum, roba de tot tipus, des de tovalloles de batalla fins a calçotets sexis
– A Tot Tren, per als fans de les miniatures ferroviàries, soldadets, kits de muntatge, etc.
– El Negrito i la Negrita, botiga de regals que du el nom dels populars gegants de Tarragona i que ens soluciona allò tant angoixós de “i què li compro?”

Quan el carrer, esgotat de tanta oferta comercial, desemboca a la plaça Corsini, continua encara fins al carrer Cristòfor Colom, però ja no té parells perquè hi ha un lateral del mercat. Enfront, dissimulat entre tants elements de distracció com té aquella zona, el número 9 és ocupat per un edifici del 1919, de preciosa façana. Completament ignorat pel gran públic, igual que el doctor Martí i Julià, mort dos anys abans d’acabar la seva construcció.

 1. Hola Jordi,

  Carlos González Posada (Candás, 1745 – Tarragona, 1831), historiador, doctor en Teologia i gobernador de la diòcesi d’Eivissa???

  Salut.

  Francesc d’Òmnium (Palau de la Música, PHLC 2009)

  González Posada, Carlos (Historiador, Doctor en Teología)
  González PoGonzález Posada, Carlos (Historiador, Doctor en Teología)sada, Carlos (Historiador, Doctor en Teología)GonzGonzález Posada, Carlos (Historiador, Doctor en Teología)ález Posada, Carlos (Historiador, Doctor en Teología)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!