Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

18 d'octubre de 2021
0 comentaris

Campanya, dia 2: què no és el Consell

⇒ La piulada

El Consell per la República no és ni un partit polític ni una entitat de la societat civil. És l’ens dipositari de la legitimitat sorgida l’octubre de 2017. Per tant, té una vocació de representar tots els catalans. Alguns companys que es presenten a aquestes eleccions a l’Assemblea de Representants sembla que no acaben de tenir-ho clar, a la llum del contingut de les seves presentacions o de les seves propostes. Parlen com si el Consell fos una mena d’ANC o de CDR amb un altre nom, i no és això. Es tracta d’una realitat molt més “institucional” i, per tant, caldria prendre-se-la amb seriositat i convenciment, cosa que jo intento fer.

⇒ Els comentaris

Algú a les xarxes socials m’ha discutit l’afirmació de que el Consell ha de representar tots els catalans, dient que és només de l’1% de catalans que s’hi han inscrit fins ara. No: el Consell pretén representar el 100%, de la mateixa manera que ja ho fa la Generalitat autonòmica. Altra qüestió és que algú s’hi consideri exclòs, cosa ben respectable perquè ningú obliga ningú a res, però el Consell com a tal té vocació d’integrar tothom o, dit d’una altra manera, fuig com de la pesta de pretendre dividir el país entre “registrats al Consell” i “no registrats al Consell”.

Un altre tuiter em formula una mena d’observació, que transcric literal: “Es governarà des de Madrid, al menys mentre mani ER, ho sabem, no cal que t’escarrassis”. No sé si he entès correctament la primera part, de redacció millorable: què es governa des de Madrid? M’imagino que es refereix a la Generalitat, vista la referència a que “mana ER”. Què té a veure això amb el Consell? Són dues institucions diferents i es mouen en plans diferents. Una no ha d’obstaculitzar la feina de l’altra. Tot al contrari, coordinar-se i teixir una estratègia on la lògica autonomista trobi el seu encaix ha de ser un dels mandats del Consell que sorgeixi de les eleccions del proper 31 d’octubre.

Agraït per les dues intervencions.

⇒ El compromís

Em comprometo a afavorir el sentit institucional i la transversalitat ideològica del Consell per la República.

[Imatge: Vilaweb]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!