Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

9 d'abril de 2013
0 comentaris

Caça major

Res a veure amb elefants de Botswana, sinó amb paneroles i rates de Tarragona. L’Ajuntament de la meva mai prou ponderada ciutat d’adopció ha decidit prendre mesures perquè no es repeteixi el que va passar l’estiu passat, a saber, una plaga de paneroles americanes (una mena d’escarabat, per entendre’ns) i, de pas, les rates de les clavegueres.

L’afer diu molt de la nostra administració municipal. Quan l’estiu passat, especialment a la part baixa, les aceres eren un no parar de petits insectes que transitaven com si allò fos la Rambla i sense voler (o volent) les xafaves amb la sola de la sabata mentre feien “krek”, l’Ajuntament va negar vehementment que tal cosa passés. Temps després, davant l’evidència de la plaga, es va decidir fumigar les boques de les clavegueres, fumigació que no va donar efecte perquè, una estona després, regaven les voreres (el que vulgarment coneixem com “manguerasso”) i tot tornava a ser com al principi…

Doncs ara sembla que es prendran seriosament l’eliminació d’escarabats i rates i, per aconseguir-ho, usaran la darrera tecnologia. Llegint la notícia al Diari de Tarragona pensava si no estaven parlant de la cacera de Bin Laden a l’Irak: càmera robotitzada per fer un mapejat de les zones amb més població, racionalitzar-hi el verí i la mesura estrella: el wise trap (bateria de dards connectats a un sensor de moviment i calor).

El regidor de la cosa, Joan Sanahujes, ha fet un prec a la població mentre presentava el pla: que ningú doni menjar als gats que deambulen pels carrers, perquè això afavoreix la proliferació de paneroles i ratolins. Dels coloms, que darrerament sembla que estan sota control, no n’ha parlat, però continuen fent nosa i fàstic, com sempre.

Bestioles de totes mides i colors. Parlem d’una gran ciutat. Però els animals… no haurien d’estar al camp?

[Imatge: invasió de paneroles al carrer Cardenal Cervantes l’agost de 2012; foto ACN, www.ara.cat]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!