Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

16 de març de 2009
0 comentaris

Aquesta és la nostra democràcia

La presa de possessió del nou rector de la Universitat Pompeu Fabra s’ha vist alterada per la presència d’un grup d’estudiants. Protestaven, com sempre, per Bolonya però també pel procés electoral específic d’aquesta universitat.

He sentit per televisió les declaracions del portaveu dels estudiants i m’ha cridat l’atenció que digués que no reconeixen la legitimitat democràtica de Moreso, el nou rector, perquè va rebre més vots en blanc que a favor. És sorprenent que aquell sector (els estudiants) que menys s’acosta a les urnes sigui després el que més qüestiona el seu resultat. I el qüestiona, per exemple, bloquejant l’accés a l’edifici on s’havia de fer l’acte. Quan la policia, complint amb la seva obligació, ho ha impedit, s’ha sentit la ja famosa cantarella: “aquesta és la seva democràcia”.

Doncs sí, aquesta és la nostra democràcia: la que permet a tota la comunitat universitària elegir lliurement el seu màxim representant; la que permet manifestar-se als estudiants si no hi estan d’acord; la que tolera que els que menys s’acosten a les aules impedeixin o dificultin la feina als que sí volen estudiar i preparar-se per al futur; la que permet que grups minoritaris alterin la vida universitària amb tota mena d’ineficaces mobilitzacions; la que consenteix les criaturades dels anti-sistema i la seva visió negativa de tot.

Aquesta és la nostra democràcia. No en coneixem l’alternativa perquè no n’hi ha.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!