Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

29 d'octubre de 2013
1 comentari

Anuncis que em posen nerviós (53: el d’Invictus)

Amb encomiable perseverança, la publicitat televisiva continua oferint-nos nombroses mostres d’anuncis altament perillosos per al nostre equilibri psico-somàtic, si és que això existeix. Heus aquí una nova llista, a raig, d’espots, personatges i productes que entren als nostres timpans i retines sense massa possibilitats d’escapatòria:

* Un anunci de compra i venda d’or. El fill, d’aspecte més aviat rústec i aturadet, reacciona positivament a la “genial” idea del pare de vendre’s les joies de la família per comprar-se una tele i veur-hi… futbol, és clar. N’hi ha per escanyar-los a tots dos.

* El de les iaies que sempre volen fer coses. Estan cansades i artrítiques però tenen la solució: un beuratge làctic que porta algun component químic, se suposa que legal, que les fa trescar per tota la ciutat com si res. No entenc com encara existeixen residències de la tercera edat tenint productes com aquests.

* El d’un perfum per a home. El protagonista figura que és un esportista que venç els adversaris destruint-los literalment. Primer premi: una copa de campió que la du de la manera més incòmoda possible: repenjada sobre una de les espatlles, com les maletes d’aquells immigrants quan arribaven a l’estació de França els anys 60. Segon premi: cinc o sis mosses l’esperen al vestidor amb posat libidionós; ell les mira d’una manera que no saps ben bé si també les vol destruir. Tot plegat, un malson surrealista.

* Aquell del detergent llevataques. Hi surten persones anònimes que ens expliquen via video penjat a internet (molt important això) la manera de rentar la brutícia de la roba domèstica, inclosa el manchurrón que me ha hecho la niña.

* Etcètera. El manchurrón l’acabarem tenint nosaltres a l’inconscient si no ens protegim d’aquests bombardejos aparentment innocents.

[Imatge: www.fragancedirect.co.uk]

  1. I el de la criatura que torna de l’escola gloriosament brut perque sap que sa mare, en lloc de engaltar-li un mastegot per deixat,  li fa ilusió veure’l doncs   amb el miraculós detergent que té a casa no passa res.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!