Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

9 de gener de 2012
0 comentaris

Al metro, en calçotets

Encara no entenc com Vilaweb, mitjà de reconeguda solvència i rigor en les informacions que publica, ha perdut el temps i els mitjans de què disposa en informar d’una cosa tan tonta com la No Pants Subway Ride. Sota aquesta denominació oficial s’hi amaga una flash mob, és a dir una concentració de gent prèviament convocada en una hora i lloc determinats per a fer-hi alguna acció sorprenent, gravar-la i penjar-la a la xarxa. L’acció sorprenent era, en aquest cas, treure’s els pantalons i passejar-se per diverses estacions del metro de Barcelona, en allò que els tebeos de la nostra infància denominaven paños menores.

Cadascú és ben lliure de fer el que vulgui a la societat si és legal i no molesta ningú, i aquesta acció era legal i no molestava a ningú, això per descomptat. Però que algú m’expliqui la gràcia o la intenció d’aquesta performance. No reivindica ni anuncia res, no és una crítica contra res, no té res d’original (va començar fa onze anys a Nova York, una eternitat per considerar-ho una innovació en els temps en què vivim). Observant els nois i noies que deambulaven per Sants o per Espanya ensenyant calçotets i calces (l’organització prohibia les tangues), em va cridar l’atenció el posat més aviat tristoi de tots, cosa que em reafirma en la idea de que vivim uns temps en què la gent ja no sap què fer per passar l’estona.

Per cert, que la web que convocava la moguda és en (i només en) castellà, en perfecta coherència amb aquest tipus de banalitats cosmopolites importades. Torno al principi. Vilaweb no hauria de donar-li el tractament que ha rebut.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!