Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

26 de febrer de 2010
0 comentaris

Això és el Bronx

Aquesta nit hi ha hagut xou a l’Eixample de Barcelona. Les notícies que tenim a aquestes hores del vespre parlen de sorolls, cops i baralles en un pis on s’exercia la prostitució, d’una noia fugint espantada i d’un veí trucant a la policia; d’uns presumptes atracadors romanesos tirotejant els mossos, que no duïen jaqueta anti-bales segons denúncia d’un sindicat; d’un gran desplegament policial acordonant tota l’illa de cases per cercar els agressors per pisos i terrats; de les primeres i esperables declaracions: les dels veïns dient que viuen amb la por al cos i que ja ho havien denunciat, i la del conseller Saura dient que això és un cas aïllat…

Estem ben distrets. La notícia, tal com la redacta La Vanguardia, no té pèrdua: la noia que fugia era xinesa i anava vestida només amb una “fina bata”, la nit ha estat “d’infart” per als veïns i la presidenta de l’escala, que avui ha viscut els seus deu minuts de glòria, ha declarat que el prostíbul era un “constant anar i venir d’homes de totes les condicions socials i físiques”. Això dóna per a una novel·la.

L’acció ha passat a l’illa Aragó-València-Sardenya-Marina. Jo vaig néixer a quatre-cents metres del lloc dels fets. És, doncs, el meu barri de la infància i no puc evitar fer comparacions quan recordo aquell espai urbà entranyable, segur, amb botigues de tota la vida i amb unes escales on tots els veïns (portera inclosa, és clar…) es coneixien, s’apreciaven i es prestaven ajut quan calia. El que ha passat aquesta nit és un fet aïllat si hem de creure el conseller Saura, però és també un inequívoc senyal de la innegable degradació de l’Eixample, un dels barris més representatius de Barcelona, ciutat que, com se sap, tampoc viu els seus millors dies.

Aquest ja no és el meu barri. Com diu aquell personatge de l’APM, eso e’ el Bronx!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!