Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

28 de juny de 2009
0 comentaris

Ahir, actes GLBT a Reus

Demà és el 28-J, el Dia de l’Alliberament Gai. Amb aquest motiu, al Camp de Tarragona, i concretament a Reus, també es van fer activitats, tot i que quedessin una mica desdibuixades emmig de la festa major de Sant Pere. Enguany, però, els amics d’H20 (l’associació GLBT de les nostres comarques) han tingut l’habilitat d’incloure aquests actes com a part del programa oficial de festes.

El Consell Municipal de Polítiques d’Igualtat es va reunir a la Casa Rull i va aprovar el manifest d’aquest any. Seguidament, va ser penjada al balcó la bandera de l’Arc de Sant Martí, un gest simbòlic que es repeteix a moltes altres ciutats. Entre els assistents vam distingir el president d’H20 Miquel Reverte i els regidors Empar Pont i Ariel Santamaria.

Finalment, la Sala Santa Llúcia va ser l’escenari d’una xerrada sobre “Persones transsexuals, la família, el món laboral i la discriminació”. Tres representants d’aquest col·lectiu ens van parlar d’història (personatges com Heliogàbal, Santa Joana d’Arc, la Monja Alférez, el cavaller d’Eon i les primeres persones operades), ens van parlar dels problemes en el mercat laboral (el rebuig que encara crea una realitat poc o mal coneguda com és la dels transsexuals), i ens van parlar de discriminacions i de lluites (les esglésies, els entorns familiars, les escoles, les lleis…). 

La casualitat va fer que en unes dependències annexes es preparessin per actuar els nous components de Dames i Vells de Reus, i els de Tarragona, que els feien de padrins. Es tracta d’un ball parlat molt antic i caracteritzat perquè part dels seus membres es transvesteixen. Transsexualitat i transvestisme, dos conceptes que encara alguns indocumentats confonen i que no tenen altra similitud que formar part d’aquesta diversitat que tant costa que es respecti. Actes com el d’ahir a Reus o els d’avui i demà a Barcelona hi ajudaran de ben segur.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!