Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

5 de juny de 2008
0 comentaris

Any Jubilar a Tarragona

[Abans d’entrar en matèria, per a aquells que voleu adherir-vos a la candidatura de Tarragona Capital de la Cultura 2016 i no us és possible fer-ho personalment, hi ha el recurs de fer-ho per internet, a la web de Tarragona 2016.]

Esperant la possible nominació del 2016, Tarragona celebra enguany un altre esdeveniment important: l’Any Jubilar, és a dir, el 1.750è aniversari del martiri de Sant Fructuós. Encara que es tracti d’una moguda bàsicament religiosa, s’hi han anat involucrant altres sectors ciutadans.

Per exemple, amb la col·lecció de cromos editada per a l’ocasió. Es tracta de cent i escaig cromos, il·lustrats per Pilarín Bayés, que relaten la vida del sant (que coneixem bé gràcies a les actes del seu martiri). Es distribueixen a les botigues de la ciutat i la canalla va com a boja per aconseguir-los. El dia que Pilarín Bayés va venir, hi havia bufetades per aconseguir-ne un autògraf. Doncs bé, la modesta iniciativa, a la vista del seu èxit, ja ha provocat enfrontaments entre els grups polítics de l’Ajuntament (“Són com nens” titulava avui un diari local).

Els originals dels dibuixos es poden veure a la Sala d’Exposicions de La Caixa i estan a la venda (390 € la unitat). Els beneficis aniran a parar a la Lliga contra el Càncer. He tingut ocasió de contemplar-los, però no n’he adquirit cap, de moment. El que sí he comprat és una ampolla de vi de missa De Muller, etiquetada especialment en ocasió de l’Any Jubilar. Durarà (l’any, no l’ampolla) fins el 21 de gener de 2009, o sigui que hi haurà ocasió de tornar a parlar de l’esdeveniment.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!