Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

9 de maig de 2008
0 comentaris

Setmana del Còmic a Tarragona (3)

Avui l’apunt és curtet perquè no tinc gaire temps: va de dues tires d’historietes emblemàtiques, totes dues argentines: Mafalda i Mujeres Alteradas.

De jove vaig devorar fins a deixar-hi la vista els característics llibres apaïsats del dibuixant Quino i els seus famosos personatges: Mafalda, Manolo, Guille, etc. Uns diàlegs molt divertits darrera dels quals hi ha una defensa incondicional dels drets humans i de la llibertat. Jo m’identificava amb el Felipe (tímid) però m’hagués encantat ser com la Susanita (per la mala llet que té). Per cert, no sé si serà nacionalment correcte defensar-ho, però crec que els llibres de Mafalda s’han de llegir en castellà, com més lunfardo millor. La versió original de qualsevol creació sempre és la millor.

Mujeres alteradas, de la Maitena, és una col·lecció de quatre llibres que no dubto a qualificar de “genial” (adjectiu que no acostumo a usar) pel dibuix (“línia clara” de nou), pels impagables diàlegs, per la seva visió oberta però no farragosament “progre” del món i perquè és molt representativa de la societat de finals del segle XX: obsessió pel cos i la imatge, famílies obertes, neures urbanes, noves tecnologies i coses per l’estil.

Demà continuarà…

[Setmana del Còmic de Tarragona:

Dissabte, 10 de maig, 12 h, conferència “Nuff Said! Una mirada personal a l’Univers Marvel”, per David Badia, al Teatre El Magatzem de la Cooperativa Obrera

Diumenge, 11 de maig, 20 h, conferència “Historieta del Còmic a Tarragona”, per Ramon Sarlé, a la Cooperativa Obrera]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!