Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

19 d'abril de 2008
0 comentaris

“Escuela de muñecas”

Anit, vetllada literària a la llibreria La Capona, de Tarragona. Un nombrós públic va acudir a la presentació d’Escuela de muñecas, la primera novel·la “física” de l’amic Vicenç Vernet. L’autor reusenc ja havia publicat una novel·la a la xarxa (un e-llibre), La reina d’Aràbia, i també és autor d’alguns reculls de poemes com Balada per a un cos infame.

L’acte, presentat pel Pitu Rovira, va consistir en un diàleg espontani però preparat (o a l’inrevés, parlat prèviament però erràtic, no ho sé) entre l’autor i Manuel Rivera, editor de l’obra. Aquest va recordar la desapareguda Et cetera, una revista literària tarragonina per on va passar el bo i millor de les lletres. Es van llegir dos petits fragments de la novel·la mentre els dos contertulis jugaven a no ser Mercedes Milà ni Francisco Umbral. Un Vicenç en plena forma va deixar en el lloc que li pertoca la societat patriarcal, tema de fons del llibre, atapeït de personatges reals i inventats, des de France Gall fins a Nuestra Señora de los Replicantes, passant pel papa i una tal Prima de Rivera.

Llegiré el llibre, que l’autor em va dedicar. Un autor, en Vicenç, que amb aquest acte ahir va gaudir dels seus deu minuts de glòria coincidint amb el centenari del neixement de Bette Davis, un dels seus ídols de joventut.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!