Alienígenes: no estem sols

Són quarts de dues de la matinada, de diumenge a dilluns. Un servidor no pot aclucar els ulls, de manera que es lleva i té la pensada de veure la caixa tonta, vulgarment anomenada televisor. El telecomanament ensopega amb un programa del qual havia llegit bones crítiques però que mai no l’havia visionat: es titula Redes, el fan a la segona cadena de RTVE a les tantes de la nit i va de ciència divulgativa i recreativa.

És realment interessant. En l’edició d’avui parlen de la vida, així, en general, i hi participen un astrobiòleg australià i uns especialistes peninsulars. M’assabento d’algunes curiositats. Per exemple, parlant de l’origen de l’univers, diuen que el big bang va ser fruit de la violació de les anomenades "lleis de la simetria" i que un floc de neu és un exemple perfecte de la combinació entre llei física (els flocs sempre són hexagonals) i atzar (no hi ha dos flocs idèntics). La combinació de lleis físiques i atzar ens donarà la resposta a les grans preguntes de la humanitat: què és la vida? com va començar? que té a veure amb la intel·ligència i la consciència? Fascinant combinació de ciència, religió i filosofia.

El programa tracta també de la possibilitat de que hi hagi algun tipus de vida alienígena, és a dir, diferent a la nostra, però no en altres galàxies sinó a la terra mateix. És possible?

Un dels col·laboradors del programa compara les estrelles (objectes que es reprodueixen però no són vida) amb les monges (que estan vives, però no es reprodueixen). Cara de circumstàncies del presentador, que no és altre que l’Eduard Punset.

Durant la pausa publicitària, m’entretinc a fer zàping per les altres cadenes: anuncis d’una bava de cargol (sic) que deixa la pell femenina com a nova, safareig pseudoeròtic sobre les generoses dimensions dels pits d’una de les tertulianes, programa de Cuatro (El cuarto milenio) tractant l’apassionant tema del "podòleg assassí"… No cal que Redes ni els investigadors s’escarrassin més: queda perfectament demostrat que al nostre món, i ben aprop d’aquí, hi ha una peculiar vida alienígena.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *