El Mont

No és el món

10 de setembre de 2011
Sense categoria
0 comentaris

11S – Realment el món ha canviat?

Aquest any toca Diada a l’Americana. Fa 10 anys dels atemptats del Terrorisme Islàmic al cor dels USA, i això pesa. El nostre particular 11S, tot i que aquest any toca fer fressa, no pot competir amb el 11S dels Americans.

Un 11S que malgrat es vulgui presentar com el principi d’alguna cosa, no és res més que……..

la continuació del cicle evolutiu de les diferents societats que conviuen en el planeta Terra. I on algunes porten barallant-se des de fa més de 1000 anys.

Les patacades entre el món jueu-cristià i l’Islam són ja cròniques. Intermitents, però sempre virulentes. I els atemptats de NY, com d’altres, no són res més que la continuació d’aquest conflicte.

El conflicte a evolucionat de tirar-se pedres, fletxes i anar a cops d’espasa, a tirar-se trets, bombes o llençar-se avions pel cap. El conflicte és una realitat que no ha canviat, i que només ha evolucionat tecnològicament.

Com persisteix el conflicte entre Catalunya i España, latent des de la guerra de successió espanyola, de principis del segle XVIII. Menys virulent per la dissolució d’aliances i la superioritat d’uns sobre els altres. Adaptat al moment com tots, però viu encara.

Si alguna cosa ens ensenya el 11S, sigui l’Americà o el nostre, és que amb el pas dels segles el món ha evolucionat moltíssim sobre tot a nivell tecnològic. Però no ha canviat gaire, pel que fa al comportament dels que hi vivim. 

El desig de submisió i control  dels que es creuen posseïdors de la veritat, envers  els altres, és encara el mateix. El que tenien els integrants de la I Creuada,   o el que tenien  les dues Corones Borbòniques contra els aliats de la Haia, no ha canviat amb el pas dels segles. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!