Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

30 d'octubre de 2007
1 comentari

Les Quatre Raons: bones notícies

La meva campanya particular “Les Quatre Raons”, una mena de creuada d’estar per casa per aconseguir que la propaganda que ens tiren a les bústies estigui en català, segueix el seu curs. Avui toca donar algunes notícies positives que, en els temps que corren, són d’agrair.

En primer lloc, cal destacar que els dos grans centres comercials de Tarragona, Carrefour i Eroski, ja usen en aquests moments el català en la seva publicitat domiciliària. Juraria que fa molt poc no ho feien. La meva campanya no hi té res a veure, naturalment, però és bo constatar com, mica en mica, van normalitzant la seva estratègia comunicativa. De fet, Eroski sempre ha estat sensible a la realitat plurilingüe de l’estat, i així ho reflecteix en l’etiquetatge de les seves marques blanques; ara falta més sensibilitat en les revistes que edita. Pel que fa a Carrefour, sempre havia estat molt més refractari al tema.

Segonament, cada vegada he d’enviar menys correus electrònics a les empreses demanant, si us plau, que usin el català en la seva publicitat, argumentant-ho per quadruplicat. Efectivament, cada vegada em trobo menys material problemàtic a la bústia, i això també és una alegria.

Per últim, una perla. La publicitat d’una perruqueria xinesa (sembla que ara estan de moda) redactada de manera impecable en la llengua de Verdaguer: rentar, tenyir, extensions… També hi ha alguna anotació en la llengua dels veïns, tot s’ha de dir, però no deixa de ser remarcable, atès el tradicional tancament de la comunitat xinesa a la societat que l’acull.

Tres bones notícies. Seguirem informant.

 

  1. El que és horrorós és que hi ha negocis, empreses grans, que pengen cartells suposadament en català, però utilitzant una pura traducció automàtica, sense revisar.  Et trobes en on hauria de posar a, i similars.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!