Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

12 de setembre de 2007
2 comentaris

Onze de Setembre (i 2)

S’acaba l’Onze de Setembre. Mentre retiro l’estel·lada del balcó, faig memòria del què ens ha deixat el dia: la mecànica ofrena floral a Casanova, l’acte de la Ciutadella amb xiulets inclosos (és absolutament necessari fer cantar Miguel Poveda?), l’acte al Fossar de les Moreres (a tenir en compte sempre) i la concessió de la Medalla d’Or de la Generalitat a Pujol i Maragall, amb sucoses intervencions per part d’ambdós. També diverses activitats més cíviques i festives. Tot i el moment convuls que travessa el país (aigües turbulentes?) tot ha transcorregut raonablement bé.

Acabat de veure per televisió l’acte de la Ciutadella, i mentre feia zapping, m’he topat amb dues notícies a Antena 3: la festa del toro amb llança (una salvatjada que fan a Tordesillas) i l’última modalitat d’estafa, detectada a Sevilla (venen pastilles de sabó com si fossin telèfons mòbils). Aquesta és la nació que fa 293 anys exactes que ens domina: la nació insensible i de les ensarronades.

  1. Miguel Poveda, un xarnego que ha cantat en català (la majoria de músics d’aquest país, amb nom i cognoms ben nostrats, canten en castellà o anglès), és un clar representant dels "altres catalans".  És lògic, just i imprescindible que participi de la Diada, si més no de la institucional.  Si no, com vols estrènyer els llaços amb els centenars de milers de Povedas que viuen i treballen en aquest país, car són catalans?  Com vols fer-los nostres?  Si no comptes amb ells, oblidat de la independència.  Ells també són catalans.  Encara que no t’agradi, aquest país és així.  I això el fa més gran.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!