Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

18 de juliol de 2007
2 comentaris

Amb T de tren, túnel i temple

El tren d’alta velocitat continua trobant obstacles de tota mena. No penso perdre ni quinze segons parlant dels pallassos que s’han penjat d’una grua per protestar per les obres, però sí que vull reflexionar sobre el conflicte amb el temple de la Sagrada Família, perquè em toca de més aprop.

Mireu, la meva infància va transcórrer al costat del temple: vivia molt a prop, la meva escola era l’edifici que va construir Gaudí al costat del temple i a la seva cripta vaig fer la primera comunió. Sóc un acèrrim defensor de la continuació i acabament de les obres del Temple Expiatori (que aquest és el seu títol), per molts progres, contraculturals i pixamandúrries que vagin apareixent defensant el contrari.

Malgrat aquest curriculum, per primera vegada a la meva vida m’he de posicionar en contra dels interessos de la Sagrada Família i he de defensar el traçat del tren. No hi veig raons per canviar-lo: que hi haurà un túnel al costat del temple? Ja n’hi ha dos des de fa molts anys: les línies 2 i 5 del metro, més a prop i menys profundes, per cert. Que hi ha perill de que hi hagin esllavissades o enfondraments com va passar al Carmel? Si les coses es fan bé, no, és clar. Si hem de desconfiar dels enginyers, dels supervisors del projecte, dels polítics que l’aproven, dels directors d’obra i dels treballadors que fan la feina, malament. Jo, si fos un d’aquests professionals, em sentiria especialment dolgut que es posés en tela de judici el meu treball. Un article de Ramon Folch a El Periódico d’avui ho explica molt bé.

Pagesos, ecologistes, okupes, usuaris de rodalies, gaudinians del temple… tanta protesta, ja cansa. Es tracta de disposar d’una excel·lent línia ferroviària d’alta velocitat i d’acabar un monument de fama mundial, i aconseguirem les dues coses, costi el que costi.

  1. Aquí els únics pallassos sou els beatets.  A veure si cau la Sagrada Famíla d’una punyetera vegada i deixeu de tocar els collons, tots plegats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!