La campanya “Les 4 raons” ja està en marxa

Dilluns de la setmana passada vaig iniciar una acció personal per aconseguir que la publicitat que ens llancen (i llencen) a les bústies sigui en català. Ja he enviat quatre correus (dues empreses tarragonines i dues multinacionals, tan conegudes com Sony i Leroy Merlin). Serà interessant veure la resposta i també ho serà si no diuen res.

Us recordo les quatre raons per fer publicitat en català: 1) És la llengua pròpia del lloc on visc; 2) És una llengua que necessita foment i protecció; 3) El seu ús fa augmentar el nombre de clients; i 4) Ho mana la llei, perquè és una oferta de serveis al consumidor.

Només adreço correus a empreses que tinguin botiga a Tarragona, que em dipositin publictat a la bústia  i que ofereixin productes o serveis.

Animo tothom a fer-ho.

3 pensaments a “La campanya “Les 4 raons” ja està en marxa

 1. Hola,

  Em va agradar molt la teva carta i, de fet, ja la vaig enviar a algunes empreses.
  Ara bé, crec que hi podem alguna coseta més:

  *) La publicitat en català ens està parlant -inconscientment- d’una empresa arrelada i propera. I, atès que defuig el recurs fàcil del castellà, una empresa que fa les coses amb cura.
  *) Molts ajuntaments (tots?) tenen un servei de català que els ajudarà a traduir la publicitat. (De franc? Caldria mirar-ho)

  Aquests dos arguments nous també són força potents. Reescriu-los, si vols, que jo no estic del tot content de com han quedat.